Hod za nerođene

Kada je vlč. Berdik postao župnik župe Botinec, sa sobom je donio mnogo ideja, projekata i akcija. Jedna od njih, možda i najdugotrajnija je, svakako, Hod za nerođene s kojom je župnik započeo u prijašnjoj župi. Svake nedjelje na 18. ili iza 18. dana u mjesecu, hodočasnici iz župe i šire, s transparentima kreću pješice od župne crkve u 14:30 sati.

Hoda se do neke od bolnica u Zagrebu u kojima se vrši pobačaj. Putem se moli, pjeva i slavi Boga. Nerijetko se podnese i pokoja ružna riječ, pogled ispod obrva, a bilo je susreta i s policijskom patrolom. Ipak, to nije ništa kada se usporedi s plodovima. Naime, životi osam beba spašeni su zahvaljujući Hodu. Zasigurno ih ima i više, ali za ovih osam života postoje dokazi. To je onih osam čije su majke posvjedočile, onih osam za čiji je abortus bila plaćena cijena od 800 kuna, onih osam koji nisu imali pravo izbora na vlastiti život, već su za njih birali drugi. Uz Božju pomoć, a zagovor Hoda za nerođene, majke te djece ipak su izabrale život.

Za one koji žele poduprijeti akciju, ali ne mogu hodati, u župnoj je crkvi te nedjelje klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Zaštitnica Hoda je sveta Majka Terezija. Ona je naime, kada je primila Nobelovu nagradu za mir i kada su sve oči svijeta bile uprte u nju, cijeli svoj govor iskoristila kako bi naglasila važnost borbe za prava nerođenog djeteta!

Broj hodočasnika je iz mjeseca u mjesec sve veći, mnogi se osjećaju pozvanima upravo na ovu borbu. Uistinu, zar može biti većega zla od toga da je majka spremna dati ubiti vlastito dijete pod srcem?

Pridruži se i ti u borbi ZA život!

Share This